Spreker Duurzaamheid

Niels is als spreker duurzaamheid beschikbaar sinds dat hij bij events geregeld workshops geeft over de cursus Zelfvoorzienend Off-grid. Hij vertelt met passie over maatschappelijke duurzaamheidsthema's, en met even groot gemak over kleine details als iemand daar specifiek naar vraagt.

Als bouwer van de leer- en rustplek Strohplatz, heeft hij vele ervaringen opgedaan en cursussen gevolgd om dit complex zo zelfvoorzienend mogelijk op te knappen. Deze ervaringen combineert hij met een kritische visie op duurzaamheid, en een dosis gortdroge humor.

Zo vertelt hij bijvoorbeeld over wanneer CO2 besparingen of financieel gewin niet overeenstemmen met de totale ecologische verbetering. Of bijvoorbeeld wanneer toepassingen ideaal lijken maar in de praktijk niet schaalbaar zijn. Uitzoomen -of: systeemdenken- hoort daar als vanzelfsprekend bij. Van energie-opslag in de toekomst tot voet-afdruk verkleining: Niels weet enorm veel kennisgebieden aan elkaar te koppelen. Kijk voor omschrijvingen bij de mediakit.

"De workshop was niet alleen interessant, het was bovendien prachtig om te zien hoe je zeer respectvol en toch daadkrachtig de onderwerpen besprak."
geanonimiseerd, Living Village festival 2018 (120 personen)

Niels is ook opgeleid als permacultuur docent, waarmee hij achterliggende ecologische concepten zo nodig in duurzaam perspectief kan zetten. Ook heeft hij als docent Duurzaamheid Basiscursus enorme praktische detailkennis over hoe je je eigen voetafdruk kunt verkleinen.

Als groepsgespreksleider maakt Niels gebruik van zijn ervaringen als internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. Dit betekent dat het groepsgesprek niet alleen soepel verloopt, maar vooral ook merkbaar met respect en ruimte voor iedereen die deelneemt.

"Jouw visie op duurzaamheid is uniek: commercieel, ecologisch en sociaal haalbaar."
geanonimiseerd
Mail gerust helemaal onderin als u Niels als spreker over duurzaamheid wilt.

Kijk ook eens bij onze cursus Zelfvoorzienend Off-grid.Veilig trainen logo