Duurzaam advies en duurzaam onderwijs

Wij gaven voorheen project-advies en les aan onder andere voor projecten bij de universiteit Brussel, universiteit Wageningen, ecodorp Boekel, particuliere tiny house bouwers, VWO en MBO scholen in regio Den Haag, Warmonderhof, en enkele particuliere initiatieven. Daarnaast staat Strohplatz bijna maandelijks op een groen festival of event.

Sinds ik de cursus Zelfvoorzienend Off-grid geef, word ik geregeld gevraagd voor advies. Dat is logisch, want niet alleen is iedere situatie anders, maar product-neutraal advies is -met name voor tiny houses- moeilijk vindbaar. Daarnaast is er in het onderwijs -van MBO tot universiteit- tegenwoordig aandacht voor duurzaamheid, en daarbij is duurzame kennis of juist praktisch advies bij practica onmisbaar.

De cursus "Zelfvoorzienend Off-grid" legt exact mogelijk waarom je bijvoorbeeld niet all-electric off-grid kunt gaan met een tiny house, maar je wel bijna 100% van je warmtebehoefte haalt met zonnecollectors. Ook wordt exact uitgelegd waarom je bijvoorbeeld juist wel of juist niet met een kachel zou gaan verwarmen. En je snapt bijvoorbeeld waarom je voor een composttoilet kiest (of niet) en hoe een helofytenfilter werkt. Voor de meeste mensen is dit precies wat ze willen weten om volgende stappen te zetten.

De cursus is echter commercieel neutraal. Ga je meer praktisch aan de slag, dan wil je misschien de ruimte eens doorrekenen, je rekensommetjes even nakijken op vergissingen, of eenvoudigweg ietwat meer commercieel ingestoken advies krijgen. Of misschien heb je geen tijd voor de cursus, wil je maar een deel horen of wil je op een ander tijdstip afspreken. Of misschien krijg je aan een aannemer of loodgieter niet alles uitgelegd. Dan help ik je graag met advies op maat.

Mail gerust naar het emailadres helemaal onderin voor duurzaam advies op maat.

Kijk ook eens bij onze cursus Zelfvoorzienend Off-grid.Veilig trainen logo