Zelfvoorzienend Off-grid Cursus
Zelfvoorzienend Off-grid Festival les/marktstand
Overige

Duurzaam advies en duurzaam onderwijs

Wij gaven voorheen project-advies en les aan onder andere de universiteit Brussel, universiteit Wageningen, ecodorp Boekel, tiny house bouwers, ecodorp Boekel, VWO en MBO scholen in regio Den Haag, en een rits aan particuliere initiatieven. Daarnaast staat Strohplatz bijna maandelijks op een groen festival of event.

Sinds ik de cursus Zelfvoorzienend Off-grid geef, word ik geregeld gevraagd voor advies. Dat is logisch, want niet alleen is iedere situatie anders, maar product-neutraal advies is -met name voor tiny houses- moeilijk vindbaar. Daarnaast is er in het onderwijs -van MBO tot universiteit- tegenwoordig aandacht voor duurzaamheid, en daarbij is duurzame kennis of juist praktisch advies bij practica onmisbaar.

De cursus 'Zelfvoorzienend Off-grid' legt exact mogelijk waarom je totaal niet all-electric kunt gaan met een tiny house, maar je wel bijna 100% van je warmtebehoefte haalt met zonnecollectors en zonnepanelen. Ook wordt exact uitgelegd waarom je bijvoorbeeld juist wel of juist niet met een kachel zou gaan verwarmen. En je snapt waarom je voor een composttoilet kiest (of niet) en hoe een helofytenfilter werkt.

De cursus is echter commercieel neutraal. Ga je meer praktisch aan de slag, dan wil je misschien de ruimte eens doorrekenen, je rekensommetjes even nakijken op vergissingen, of eenvoudigweg ietwat meer commercieel ingestoken advies krijgen. Of misschien krijg je aan een aannemer of loodgieter niet alles uitgelegd. Dan is advies op z'n plaats.

Mail gerust naar strohplatz apenstaartje strohplatz.com voor duurzaam advies op maat.