( Wandelroutes

 


Nieuwsbrief:

Zelfvoorzienend Off-grid Cursus Start je zelfvoorzienende ecologische woongemeenschap
Zelfvoorzienend Off-grid Festival les/marktstand
 • 17 mei: Omslag jubileum @ Eindhoven
 • 18 mei: Reclaim the Seeds @ Bergen
 • 31 mei: Food Autonomy festival @ Amsterdam
 • 21-23 juni: Living Village festival
 • 7 juli: Permacultuur festival
 • 14 sept: festival Het Circus
 • 15 sept: festival Groene Passie

Overige

Wandelroutes

Het is een toeristisch gebied rondom Strohplatz, alleen je merkt er niets van omdat alle toeristen in de dorpjes rondom de Moezel zijn. Je kunt hier dus ongestoord wandelen zonder iemand tegen te komen. Er zijn prachtige wandelroutes die in deze regio zijn uitgezet, en enkele wandelingen vanuit Strohplatz zelf.

Wandelroutes uit de regio heten Traumschleifen en zijn absoluut te lopen zonder kaart of smartphone; als je het beginpunt maar weet. Dit zijn enkele routes die wij ooit eens liepen (in totaal zijn er 111!):

 • route 67 (hier) Hunolsteiner Klammtour 10.6km: de dichtsbijzijndste route is de mooiste, compleet met watervallen.
 • route 59 (hier) Gispfelrauschen 7.5km: een relatief korte en niet de mooiste route op het hoogste punt van de regio en het Nationalpark Hunsrück-Hochwald. Er zijn andere routes rond deze skibaan, maar de Gispfelrauschen is het makkelijkst om te volgen.
 • gemeentelijke route (hier) Vitaltour Thalfang" 10.5km: niet de allermooiste maar wel een mooie diverse wandeling, alleen in tegenstelling tot de Traumschleifen zul je af en toe een (groot) stuk fout lopen, want het is niet echt duidelijk aangegeven. Je kunt ook starten bij het kasteeltje van Drohnecken.
 • route 69 (Morbach) Ölmühlentour 7.5km: deze wandeling eindigt adembenemend mooi met watervallen en houten looproutes boven swamps.
 • route 70 (Morbach) Jakob-Maria-Mierscheid-Weg 13.4km: lekker lang doorstappen in een divers landschap.
 • route 71 (Birkenfield) Trauntal-Höhenweg 12.4km: bevat enkele forse beklimmingen maar het laatste stukje bos is een stukje hemel met beekjes en lichtgroene kleuren.
 • route 72 (Birkenfield) Börfinker Ochsentour 10.0km: een adembenemend begin van de route in lichtgroen mos, koude verrassing halverwege, en veel mooie loofbossen.

Wandelingen rondom Strohplatz

Hieronder staan enkele wandelingen vanuit Strohplatz. De blauwe stip is het start- en eindpunt. Wit is bedoeld als "geen groot hoogteverschil", groen is "grotendeels afdalend" en rood is "grotendeels stijgend". Als je dit snapt, kun je zelf dus bedenken welke kan je op moet lopen als start ;) Om afslagen duidelijk te maken zijn alle "doorgaande" wegen ook nog een klein stukje ingekleurd; alle "uitstekels" zijn dus afslagen.
We zijn bezig nog ietwat grotere routes uit te proberen en dan uit te schrijven, die meer de oostkant van de heuvel gaan (en diverse fietsroutes!). Avondrondje. Mooi als je even wil wandelen maar niet te ver. Circa 3 kwartier?

Avondrondje. Mooi als je even wil wandelen maar niet te ver. Circa 3 kwartier?

Dorpsvallei. Korte wandeling zonder grote beklimmingen. Circa 3 kwartier.

Dorpsvallei. Korte wandeling zonder grote beklimmingen. Circa 3 kwartier.

Molenroute. Prachtig divers landschap. Circa 2.5 uur?

Molenroute. Prachtig divers landschap. Circa 2.5 uur?

Uitzichtroute. Mooie lange wandeling door prachtig natuur en super uitzicht als einde. Circa 2.5 uur?

Uitzichtroute. Mooie lange wandeling door prachtig natuur en super uitzicht als einde. Circa 2.5 uur?

Weerstationroute. Lange wandeling door veel prachtige loofbossen, met picknickplek en terug door het opend veld. Circa 4 uur?

Weerstationroute. Lange wandeling door veel prachtige loofbossen, met picknickplek en terug door het opend veld. Circa 4 uur?


Nieuwsbrief: