Sociale Permacultuur

De cursus Sociale Permacultuur gaat over hoe je op sociaal gebied permacultuur kan toepassen en inzetten. We bekijken samen diverse onderdelen van permacultuur én van Geweldloze Communicatie met betrekking tot onszelf, anderen en de wereld om ons heen.

In deze cursus staat het denken en ontwerpen in overvloed in plaats van schaarste centraal. We proberen patronen bij onszelf en om ons heen te herkennen en zo nodig om te zetten naar waardevollere manieren.

Permacultuur is een ontwerpmethodiek waarmee je processen zo duurzaam mogelijk kunt ontwerpen. Permacultuur wordt vaak gebruikt om milieubewust te tuinieren, echter permacultuur is op allerlei gebieden toepasbaar, zo ook in de sociale hoek. Geweldloze Communicatie is een manier om verbindend om te gaan met situaties, en levert praktische manieren om verbindend met jezelf en anderen om te gaan. Voorkennis van permacultuur of Geweldloze Communicatie is niet nodig voor deze cursus.

Wie geeft de cursus?

Niels Gorisse is bouwer van het perceel Strohplatz in Duitsland. Hiervoor heeft hij jarenlang research gedaan naar off-grid componenten, permacultuur en Geweldloze Communicatie. Tussen trainingen geven als permacultuur docent en als internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie, is hij bezig om aan zijn huis te klussen.

Wat leer ik bij de cursus Sociale Permacultuur?

Deze cursus is in drie delen opgedeeld.
Deel één gaat over verbinding met jezelf: zelfcompassie, eigen patronen en overtuigingen vertalen naar daadkracht, en in je kracht staan.
Deel twee gaat over verbinding met anderen: oprecht luisteren, communiceren met mededogen, kritiekloos feedback geven&horen, vergadermethodieken en besluitvorming (tenminste sociocratie en consensus).
Deel drie gaat over verbinding met de wereld: tijd nemen voor rouwen om wat er niet is, onze cultuur en overtuigingen daarover, systemen, onze plek in de wereld, en hoe we hierin actie kunnen ondernemen. Je krijgt heel veel verschillende componenten te zien, en vele handvaten waar je zeker meteen na de training mee verder kunt.Op dit moment wordt deze training op verzoek gegeven aan groepen particulieren en inhouse bij bedrijven. We zijn momenteel ook bezig deze training in een online jasje te passen. Meldt jezelf aan bij de mailinglist om nieuws hierover te ontvangen, of stuur ons een berichtje (onderin) als je interesse hebt.

Veilig trainen logo