Nieuwsbrief:

Zelfvoorzienend Off-grid Cursus Duurzaamheid basiscursus Permacultuur cursus
Zelfvoorzienend Off-grid Festival les/marktstand
  • 17 mei: Omslag jubileum @ Eindhoven
  • 18 mei: Reclaim the Seeds @ Bergen
  • 31 mei: Food Autonomy festival @ Amsterdam
  • 21-23 juni: Living Village festival
  • 7 juli: Permacultuur festival
  • 14 sept: festival Het Circus
  • 15 sept: festival Groene Passie

Overige

Permacultuur cursus

Permacultuur is een ontwerpmethodiek die met name natuurprocessen nabootst in plaats van deze tegen te werken. Permacultuur wordt vaak gebruikt om milieubewust te tuinieren, echter permacultuur is op allerlei gebieden toepasbaar. Strohplatz is zo veel mogelijk met permacultuur principes ingericht. Je bent van harte welkom bij onze introductie dagcursus permacultuur.

In onze Permacultuur dagcursus krijg je een introductie in de principes die permacultuur kent om samen met de natuur processen duurzaam inrichten. Dit gaat dan over je perceel waar je woont, je tuin of zelfs je hele leven. Zo kun je na observatie van je eigen situatie besluiten om een rij bomen te plaatsen tegen de wind. Ook kun je besluiten om een vijver aan te leggen zuidelijk van fruitbomen, zodat deze nog extra profiteren van de weerkaatsing van de zon. Of gaan bouwen met strobalen, omdat strobalen na de levensduur van een gebouw niet vervuilende chemische afval veroorzaakt.

Wat leer ik bij een permacultuur dagcursus?

Met permacultuur leer je hoe je het beste een plek (of je bedrijfsvoering) kunt inrichten. Permacultuur kent een drietal ethische uitgangspunten, een tiental belangrijke principes waarmee je je componenten kunt plaatsen en deze plaatsing vervolgens beargumenteren. Permacultuur omvat ook basiskennis over oa. de grond (mycchorizia, geen kunstmest, niet-spitten, enz), sociale permacultuur (geweldloze communicatie, sociocratie, transition towns), planttypes (7 lagen model), plantfamilies, zone indeling, en meer. Deze permacultuur cursus is een mooie introductie tot permacultuur, waarna je kunt beslissen waar je je nog verder in wilt verdiepen.

Waar en wanneer?

Vanaf 09:30 zijn de deuren geopend, en een lesdag is ongeveer tussen 10:00-13:00 en 13:45-17:00. De cursus is inclusief onbeperkt koffie/thee, onderin staan de algemene voorwaarden, en de cursus is Nederlandstalig. In de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. Neem svp. pen en papier mee, en u kunt foto`s maken van alle getoonde materialen en sheets.

Er zijn slechts 16 plekken, wees er dus snel bij, want de verwachting is dat deze cursus snel vol zit. Bij vragen vooraf -of als u wilt dat wij op uw locatie of festival lesgeven - mail naar strohplatz apenstaartje strohplatz.com.


Locatie Rotterdam is te Aar 193, Rotterdam (bereikbaar met OV en gratis parkeren).
Kies hieronder de cursusdatum en vul uw mailadres in voor online reserveren en betalen.

Om praktische redenen (wisselgeld, zaalruimte overvol) kan op de bonnefooi langskomen of betalen helaas nadrukkelijk echt niet. Een reservering is geldig voor 1 persoon en uw reservering staat vast door hieronder online te betalen. Als de datum naar voorkeur hieronder niet kan, dan is die datum vol.


Nieuwsbrief: