Zelfvoorzienend Off-grid /
Self-sustainable Off-grid
Gelukkig Groen /
Happily Green
Sociale Permacultuur /
Social Permaculture

Méér

Nieuwsbrief

Blogs

Permacultuur cursus

Permacultuur is een ontwerpmethodiek waarmee je processen zo duurzaam mogelijk kunt ontwerpen. Permacultuur wordt vaak gebruikt om milieubewust te tuinieren, echter permacultuur is op allerlei gebieden toepasbaar. Strohplatz is zo veel mogelijk met permacultuur principes ingericht. Je bent van harte welkom bij onze introductie dagcursus permacultuur.

In onze Permacultuur dagcursus krijg je een introductie in de principes die permacultuur kent om samen met de natuur processen duurzaam inrichten. Dit gaat dan over je perceel waar je woont, je tuin of zelfs je hele leven. Zo kun je na observatie van je eigen situatie besluiten om een rij bomen te plaatsen tegen de wind. Ook kun je besluiten om een vijver aan te leggen zuidelijk van fruitbomen, zodat deze nog extra profiteren van de weerkaatsing van de zon. Of gaan bouwen met strobalen, omdat strobalen na de levensduur van een gebouw niet vervuilende chemische afval veroorzaakt.

Wat leer ik bij een permacultuur dagcursus?

Met permacultuur leer je hoe je het beste een plek (of je bedrijfsvoering) kunt inrichten. Permacultuur kent een drietal ethische uitgangspunten, een tiental belangrijke principes waarmee je je componenten kunt plaatsen en deze plaatsing vervolgens beargumenteren. Permacultuur omvat ook basiskennis over oa. de grond (mycchorizia, geen kunstmest, niet-spitten, enz), sociale permacultuur (geweldloze communicatie, sociocratie, transition towns), planttypes (7 lagen model), plantfamilies, zone indeling, en meer. Deze permacultuur cursus is een mooie introductie tot permacultuur, waarna je kunt beslissen waar je je nog verder in wilt verdiepen.

Waar en wanneer?

Vanaf 09:30 ben je welkom, en de lesdag is ongeveer van 10:00-13:00 en 14:00-17:00. Zorg s.v.p. dat je uitgerust bent, het is een volle dag! Op locatie is de cursus is inclusief onbeperkt koffie/thee; onderin staan de algemene voorwaarden. In de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. Neem s.v.p. pen en papier mee, en u kunt foto`s maken van alle getoonde materialen en sheets.

Er zijn i.v.m. Corona slechts 6 a 7 plekken per cursusdag beschikbaar: wees er dus op tijd bij, want nu gebeurt het vaker dat de cursus vantevoren vol zit. Bij vragen vooraf -of als u wilt dat ik op uw locatie of festival een les kom geven- mail naar het emailadres op de onderste regel helemaal onderin deze pagina.

Locatie online is met uw eigen laptop; u ontvangt een herinneringsmail 2 dagen vantevoren en de avond vantevoren een e-mail met instructies; u betaalt toegang per persoon. Een webcam (of camera en microfoon) is vereist.
Locatie Breda is Veilingkade 9A, Breda in het strogebouwtje hélemaal achterin terrein Stek.
In alle locaties geldt i.v.m. Corona handen ontsmetten bij binnenkomst en het verzoek om niet te komen als u snottert of een hoestje hebt of ziek bent.

Reserveer door hieronder de cursusdatum te kiezen en online te betalen.

Het bedrijfstarief geldt voor ZZP`ers, of als uw eigen bedrijf of uw werkgever betaalt. I.v.m. Corona geven we deze populaire cursusdag ook als prima te volgen interactieve online dag.

Online,
Particulier
Online,
Zakelijk
Nieuwsbrief

Blogs