Zelfvoorzienend Off-grid Klimaatontwerp & Zelfvoorzienend Off-grid Gelukkig Groen Sociale Permacultuur
Méér

Groepsaccomodatie in de Eifel streek

Strohplatz is geschikt als incidentele groepsaccomodatie, een vakantie in de Moesel of Eifel streek van Duitsland, en voor meerdaagse cursussen of retraite met overnachtingen. Het perceel bestaat uit het huis met 20 slaapplaatsen, een grote mooie schuur met twee verdiepingen cursusruimte en een 3.000 m2 grote tuin die grotendeels voedselbos is. Het perceel is geschikt voor incidenteel groepen gebruik, zoals meerdaagse cursussen met overnachting, retraite, scoutinggroepen, bandopname, enz.

Voor een voorbeeldverblijf, lees het verslag van Catharine de Bruin over stroweekend 4.0.

Momenteel is het perceel nog in opbouw. Toch kunnen nu al in overleg groepen verblijven, en dat gebeurt ook al af en toe met de zogenaamde "stro-weekenden". Ook kan er altijd tegen kost en inwoning worden meegeholpen bij interesse in zelfvoorzienendheid of in anders wonen.

Details

Warmte voor douchen en verwarming komt uit zonneboilers, dus rechtstreeks van de zon. Uiteraard is er een composttoilet, en op termijn is ook de drinkwater-voorziening gezuiverd regenwater. Je kunt ook een kijkje nemen naar het off-grid zonnepaneel systeem. De fijne dikke matrassen in de kamers boven zijn zonder beddegoed, neem dus zelf altijd een matrashoes (en slaapzak en kussen) mee.

Op de rand van de Moesel en de Eifel streek is het landschap erg mooi, glooiende heuvels, veel bossen en een zuivere lucht. Rorodt ligt vlak naast allerlei bossen, en vanaf Strohplatz zijn er genoeg wandelroutes en fietsroutes. Ook prachtige steden zoals Cochem, Trier en Bernkastel-Kuez liggen op een steenworp afstand, en ook de kraters bij Daun en Gerolstein zijn met een dagtrip binnen bereik.

Interesse

Neem contact op bij interesse via e-mailadres strohplatz apenstaartje strohplatz.com voor vakantie, groepsaccomodatie of bij interesse om kort tegen kost en inwoning één of meerdere dagen wilt meehelpen. Kijk op facebook voor foto's van stroweekenden.

Bevriend vergelijkbaar initiatief: Stunzel.