Off-grid Weekend

Wil jij graag een weekend lang op locatie samen genieten wandelen overnachten en leren over ecologisch (ver)bouwen en leven?

Ga voor de inhoud van deze training naar de pagina van Zelfvoorzienend Off-grid, want dit jaar komt er geen weekendversie.
Kom dan naar bevriend project Stünzel van Frank en Aafke (want Strohplatz is nu nog te veel in opbouw).

Wat is het doel van dit weekend?

Nieuwsgierig naar zonneboilers, zonnepanelen, helofytenfilters, wateropvang, composttoilet, ecologische isolatie, anders wonen, wat je werkelijk kan bijdragen aan deze aardbol? Dit weekend zie je theorie én veel praktijk. Je hebt bijvoorbeeld genoeg basiskennis om zelf een zonnepaneel systeem aan te leggen, te besluiten over warm watervoorziening, composttoilet, energie en nog veel veel meer.

De lesstof komt overeen met de cursus Zelfvoorzienend Off-grid, plús de plek in Stünzel heeft veel inspirerende praktijkvoorbeelden. Je overnacht in een práchtige hotelkamer met 1 of 2 personen (kamers 1/3/4/6/9 privé/stellen, 2/7/8 min. 2 max 4 personen), en we houden zo veel mogelijk met alle eetwensen rekening. Je kunt zelfs langer blijven tegen een kleine extra vergoeding.

Gasthaus Stünzel is een ecologisch renovatieproject, die veel overeenkomsten heeft met Strohplatz. We werken alleen met natuurlijke materialen (leem, hout, metaal, kalk) en we recyclen zoveel als mogelijk. Het hele huis was 10 jaar geleden een totale onleefbare bouwval. Inmiddels isoleren we met vlas en hennep, restaureren we met leem. We verwarmen met wandverwarming, hebben zonnepanelen, hebben geexperimenteerd met biomeilers. Het huis is inmiddels goed bruikbaar. De meeste kamers zijn gerenoveerd in diverse oude stijlen ("60, "70) en ook de inrichting is bijna volledig gerecycled.

Het programma is ongeveer:

  • vr.: aankomst vóór 18:00, 18:30 diner, 20:00 welkom en introductie
  • za.: vanaf 08:00 ontbijt, 10:00 dagcursus met rond 13:00 lunch, 18:30 diner
  • zo.: vanaf 08:00 ontbijt, 10:00 rondleiding en wandeling, 13:00 lunch, na 14:00 uitzwaaien

Ga voor de inhoud van deze training naar de pagina van Zelfvoorzienend Off-grid, want het is nog niet bepaald of er dit jaar weer een weekendversie plaatsvindt. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden.Veilig trainen logo