Zelfvoorzienend off-grid en verbindende communicatie

Welkom bij Strohplatz, een zo zelfvoorzienend mogelijke leer- rustplek in de bosrijke glooiende heuvels nabij Trier/Luxemburg en de Eifel streek. In Nederland bieden we momenteel de cursussen zelfvoorzienend off-grid en geweldloze communicatie. In de nabije toekomst bieden we ook groepsaccomodatie, en lessen in permacultuur & voedselbossen.

Een boel faciliteiten -van warm water tot elektriciteit- zijn zo zelfvoorzienend mogelijk uitgevoerd. Het perceel is met permacultuur principes (en zonder hypotheek) opgeknapt. Strohplatz is een uitgelezen plek om bij langs te komen bij interesse in anders wonen, zelfvoorzienendheid, permacultuur en voedselbossen. Kortstondig in ruil voor eten en onderdak meehelpen kan (op termijn ook via helpx en Wwooff).

Contact

Neem contact op via strohplatz apenstaartje strohplatz.com voor eendaagse cursussen duurzaam zelfvoorzienend off-grid, permacultuur, voedselbos of geweldloze communicatie in Nederland, of een meerdaagse cursus bij Strohplatz. Neem ook contact op voor een of meerdere dagen overnachten, of als we uw event of cursus kunnen faciliteren. Kijk op facebook voor foto's en om op de hoogte gehouden te worden.

Verzamelgids Opleidingen Bedrijf starten en trainingen