Verbindende communicatie training

Verbindende communicatie - ofwel geweldloze communicatie- trainingen zijn interessant voor jou als je graag helder wilt verwoorden wat er in jezelf speelt, aansluiting wil maken bij de ander, conflicten en frustrerende situaties wilt veranderen door deze te begrijpen van binnen uit, en je wil kunnen verplaatsen in iemand anders. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn in je relatie, bij een depressie, als docent of leidinggevende, in vergadersituaties op werk, of als ouder.

De trainingen geweldloze communicatie gaan niet over tegeltjeswijsheden maar bieden juist handvaten en principes. De basisbegrippen van geweldloze communicatie bieden inzicht in onder andere schaamte en schuld, verantwoordelijkheid nemen of afschuiven, "moeten", op oordeelloze en geweldloze manier waarnemingen gevoelens en behoeftes formuleren, het verschil tussen inleven in een ander en reageren vanuit je eigen ego.

Hoe werkt verbindende communicatie?

Geweldloze communicatie is een manier van communiceren die met elkaar in verbinding komen en blijven bevordert. Geweldloos betekent zonder dat jij jezelf of de ander geen geweld aan doet door vanuit schuld of schaamte te communiceren. Verbindende communicatie is een andere formulering voor Geweldloze Communicatie, het gedachtegoed van Marshall Rosenberg (zie cnvc.org), wat als doel heeft om in verbinding te komen en te blijven met elkaar. Geweldloos is een wat misleidende term: het gaat niet om fysiek geweld maar om oprechte en verbindende communicatie.

In deze trainingen op basis van geweldloze communicatie, leer je luisteren naar wat voor jou belangrijk is, zonder daarbij over te gaan naar zelfoordelen en zelfkritiek. Je leert neutraal formuleren hoe je je voelt en wat voor jou werkelijk van belang is. Daarnaast leer je te luisteren naar een ander met mededogen, je leert daadwerkelijk te horen wat er omgaat in de ander en welke behoeftes daar onder ten grondslag liggen. Tenslotte leer je verbinding komen met de ander, zonder je eigen authenticiteit te verliezen, vaak door een verzoek naar de ander of jezelf of een groep. Dit met intentie om met elkaar te verbinden, is in een notendop geweldloze communicatie.

Cursus verbindende communicatie

Binnenkort meer informatie over de cursus geweldloze communicatie in Zuiderlicht te Breda.


EN NL

Ook interessant: